Hva er en digital designmanual?

Dunderverk har kommet opp med en enkel og digital løsning som gjør at også små- og mellomstore selskaper skal kunne styre den visuelle profilen sin både internt og mot leverandører. Vi kaller det en digital designmanual.

21. november 2016

Forfatter: Eirik Grønolen

Når man får utviklet en ny profil for sin bedrift så ønsker man å beholde dette uttrykket for å skape en samlet identitet, og en råd tråd gjennom all kommunikasjon. Dette gjør man for å gi et forent uttrykk basert på verdiene og visjonen bedriften er bygget på. Den tradisjonelle måten å gjøre dette på er å gi kunden en oversikt gjennom en PDF. Dette mener vi er en lite brukervennlig, på den måte at det gjør det vanskelig for kunden å finne og bruke elementene i manualen, og ikke minst sende dette videre til for eksempel mediehus som produserer annonsemateriell.

I det tilfelle er du nødt til å sende over en PDF med rettningslinjer i tillegg til et større vedlegg eller link til lagring i skyen for å få med alle logoversjoner og elementer.

Pelspels ipad iphone
Bilde av en digital designmanual vist på nettbrett og smarttelefon

Dunderverk ønsket å forenkle denne prosessen og videreutvikle dette gjennom å lage digitale designmaler for våre kunder. Dette gjør det mye enklere for kunden å finne frem de elementene den ønsker å bruke, samt laste de ned på hvilken som helst plattform for opplastning. Dette tilrettelegges til alle formater, både nettbrett, mobil og desktop. Da har selskapet full kontroll over for eksempel hvilken logo som brukes internt eller av leverandører, hvilke fonter som skal brukes og fargeverdier.

Birgernhaug desktop
Bilde av en digital designmanual vist på desktop

En digital designmanual er i korte trekk en liten verktøykasse og oversikt over selskapets visuelle profil som er tilgjengelig på nett. Ta kontakt om du vil vite mer!

Ta en titt på noen av de digitale designmanualene vi har laget:
Digital designmanual for PelsPels
Digital designmanual for Dapper
Digital designmanual for Birger N. Haug