Google Chrome og HTTPS

Fra 1. januar 2017 vil du i Google Chrome kunne få beskjed om at CMS innlogginssiden eller nettbutikken din ikke er sikker. Dette er fordi HTTPS er i ferd med å ta over som standard for HTTP.

13. desember 2016

Forfatter: Eirik Grønolen

HTTP er en forespørsel/respons protokoll mellom klienter (deg) og tjener (server). Det er denne protokollen som utveksler informasjonen for oss som gjør at vi kan surfe på internett. HTTPS er i korte trekk en sikrere utgave av HTTP, som krypterer all informasjon mellom klient og tjener. Det er spesielt viktig å benytte HTTPS dersom du har en nettbutikk eller lignende med mulighet for å legge inn sensitiv informasjon som kredittkort, passord osv.

Dersom du ønsker å beskytte din personlige informasjon, eller kanskje enda viktigere, dine kunders informasjon kan vi hjelpe deg med dette. For å fjerne denne meldingen må man kjøpe og installere et sertifikat tilknyttet domenet.

Ønsker du å kjøpe og installere sertifikatet kan vi gjøre dette for deg. Vi endrer da til HTTPS og ordner med godkjent sertifikat gjennom vår norske leverandør.

Ta kontakt om du ønsker mer informasjon og et uforpliktende tilbud på sertifikat.