Derfor burde du velge Craft Commerce til din nettbutikk

Du har kanskje sett for deg det perfektet designet til nettbutikken din - eller så vil du bare komme i gang nå, og tenke på det tekniske senere. Med Craft Commerce kan du få en løsning som er akkurat så avansert som du trenger, med nøyaktig det designet du vil ha.

21. juni 2019

Forfatter: Eirik Grønolen

Det er mange forskjellige nettbutikk-løsninger, men ingen klare ledere i markedet. Den største markedsandelen har WooCommerce, med 11%, i følge Built With, fulgt av Magento og Shopify. Disse løsningene har sine positive sider, men vi anbefaler alltid Craft Commerce, som går hånd i hånd med Craft CMS.

Craft Commerce er relativt nytt på markedet, men brukes allerede av større merkevarer som Electrolux, Jagermeister og Barefoot Contessa.

Her er fordelene vi ser med Craft Commerce:

  • Innholdsorientert
  • Enkelt å tilpasse
  • Brukervennlig
  • Fleksibelt
  • Skalerbart og stabilt
  • Lett og raskt
  • God støtte

Innholdsorientert

Godt innhold er viktig for å være synlig i søkemotorer og for å bli delt på sosiale medier. En stor fordel med Craft Commerce er at det er direkte integrert i publiseringssystemet Craft, uten at man må installere noen plugins. Man får dermed en sømløs kombinasjon av innhold og netthandel.

Enkelt å tilpasse

Hver løsning som bruker Craft er bygd fra bunnen av. Det er ingen “themes” som kun endrer utseendet. Alle sider i løsningen lages i egne maler, som tilpasses designet man vil ha og hvordan man ønsker å jobbe med nettbutikken.I mer komplekse nettbutikker møter hyllevare sjelden prosjektets krav. Da må man ofte ta fra hverandre et eksisterende theme, og bygge på nytt igjen. Med Craft Commerce har man heller et gjennomtenkt fundament å bygge på. Nettløsningene blir 100% skreddersydd, både i design og funksjonalitet. Da kan utvikler styre alt fra produkthåndtering, handlekurven, og behandling av ordre.

Brukervennlig

Man trenger ikke å ha en teknisk bakgrunn for å bruke løsningen. Den er enkel og intuitiv, og ettersom hver løsning er skreddersydd, unngår man at grensesnittet fylles opp med valgmuligheter man ikke trenger. Dette er i stor kontrast med løsninger som Magento, hvor brukeren får «alt eller ingenting.»

Fleksibelt

Systemet er fleksibelt uten å bli komplisert. Utviklerne lager blokker ut i fra prosjektets krav, og så kan du som kunde selv bygge grensesnittet i løsningen. Dette gjør det veldig lett å tilpasse, samtidig som det ikke er noen risiko for å bygge noe som ødelegger løsningen. Hvis du trenger en ny blokk kan den designes og utvikles uten å påvirke resten av siden. I tillegg finnes det mange moduler og plugins som kan gi utvidet funksjonalitet. Dette er en billig og rask måte å kunne videreutvikle og optimalisere en nettbutikk.

Skalerbart og stabilt

Craft Commerce er en nyere løsning på markedet, men det er allikevel like skalerbart og stabilt som for eksempel Magento. De samme avanserte verktøyene som man trenger for store nettbutikker er tilgjengelige. Dette inkluderer blant annet støtte for abonnementer. Den siste versjonen av Craft Commerce har vært ute siden april 2018, og systemet oppdateres stadig.

Lett og raskt

Craft og Commerce har veldig lette kodeverk, siden Craft-løsninger bygges fra bunnen av, med kun den koden prosjektet trenger. Andre løsninger, slik som Magento og WooCommerce med WordPress, gir deg alle løsningene de har uavhengig av dine krav, som kan lede til tung, uoversiktlig kode, og dermed en tregere nettløsning.

God støtte

I tillegg til støtten fra utvikler Pixel and Tonic er det et solid og raskt voksende utviklermiljø bak Craft. Det er en gjennomtenkt plattform, og mange flinke folk jobber kontinuerlig med å forbedre den, både for seg selv, og for sine oppdragsgivere. Dokumentasjonen fra Pixel and Tonic er grundig detaljert, og tilgjengelig gratis på nett sammen med brukerstøtten deres. I tillegg er utviklermiljøet åpent og behjelpelig.

Interessert i utvikle en nettbutikk med Craft Commerce? Ta kontakt med oss i Dunderverk!

Ta kontakt

Ute etter et stabilt og bra publiseringssystem?Se hvorfor vi i Dunderverk foretrekker Craft CMS som publiseringssystem.

Relatert innhold