Scroll down for more info

7 fordeler med å ha egen nettløsning

Lurer du på om det er verdt å lage en egen nettløsning for bedriften din, eller om det holder å legge ut innhold på sosiale medier? Her er sju gode grunner til å ha eierskap over eget innhold.

17. juli 2019

Forfatter: Eirik Grønolen

1. Få en god rangering i søkemotorer

En nettløsning med godt innhold som beskriver bedriften din gir deg en god rangering i søkemoterer. Dette gjør det lett for potensielle kunder å finne den. Legger du derimot ut innholdet på for eksempel Facebook, bidrar innholdet ditt bare til å øke Facebook sin rangering, ikke din egen. I tillegg er det ofte en «lang hale» av brukere som finner innholdet lenge etter publisering. Med en egen løsning sikrer du deg at de kommer inn på dine sider.

2. Du trenger ikke betale for synlighet

I sosiale medier må man ofte betale for at innholdet man legger ut i det hele tatt skal bli synlig for brukerne. En egen nettløsning, derimot, er alltid tilgjengelig, og man må ikke betale for synlighet i søkemotorer.

3. Del der du vil

Selv om man ikke må betale for synlighet, er det likevel mulig å lage annonser som lenker inn til nettsiden. Fordelen er at man ikke er låst til én plattform. Du eier selv innholdet, og bestemmer selv hvilke kanaler du vil bruke det i, for eksempel sosiale medier eller annonsevisning i søkemotorer.

4. Kontroller designet

Ved å bruke din egen publiseringsløsning tvinges du ikke til å bruke en fastsatt mal – du kan selv bestemme akkurat hvordan innholdet skal se ut, hvor langt det skal være, hvor mange bilder du vil bruke, og så videre.

5. Følg med på brukermønsteret

Verktøy slik som Google Analytics gir deg uvurderlig innsikt i hva brukerne gjør på nettsiden din. Du kan blant annet se hvor lenge de er på siden, hva de klikker på, og hvor de forlater siden – alt man trenger for å vite om innholdet fungerer eller ikke. Dette er informasjon som ikke er tilgjengelig hvis man kun legger innhold ut i sosiale medier.

6. Du risikerer ikke å miste innhold

De store innholdsplattformene er stadig i endring. Det kan føre til at innholdet du legger ut ikke lenger er tilgjengelig, eller synlig for brukere. Med en egen nettløsning er det du som bestemmer hva som skal være tilgjengelig eller ikke.

7. Hold innholdet oppdatert

Når man publiserer i sosiale medier kan man vanligvis ikke redigere innholdet senere. På egne nettsider med en egen publiseringsløsning har man derimot alltid tilgang til å redigere, slik at innholdet holdes oppdatert, er relevant og trekker nye kunder i årevis.

Ta kontakt med oss for et hyggelig og uforpliktende møte :-)

Eirik Grønolen

Daglig leder

(+47) 904 05 052

eirik@dunderverk.no

Relaterte artikler